GTranslate

English French German Italian Russian Spanish Slovenian Hungarian Macedonian

Tko je online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 92 

LoginZa upite glede mogućnosti dobivanja novinarskog statusa za ovu stranicu molimo kontaktirati ured Zajednice: vatra@vzvz.hr

Cool Hits Counter

8. Natjecanje vatrogasne mladeži Varaždinske županije PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 01 Rujan 2009 20:02

Natjecanja vatrogasaca u Varaždinskoj županiji svoj su ovogodišnji vrhunac doživjele uspješnom organizacijom 8. Natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije. Manifestacija se održala 30. kolovoza 2009. godine, a domaćin ove smotre “budućnosti” vatrogastva naše županije bili su DVD Ludbreg odnosno Grad Ludbreg. Recimo i kako je ovo događanje bilo vezano uz obilježavanje visoke 140. obljetnice osnutka Društva domaćina i manifestaciju Deset dana Svete nedjelje u Ludbregu.

Ovo županijsko natjecanje mladeži i djece održano je pod pokroviteljstvom Varaždinske županije kao najznačajnija ovogodišnja manifestacija vatrogastva Varaždinske županije, a kao natjecateljski tereni odlično su poslužili prostori oko ludbreške športske dvorane

U okviru natjecanja nastupio je rekordan broj od oko 1200 sudionika, od čega 930 pripadnika vatrogasne mladeži svrstanih u 93 odjeljenja, 186 voditelja mladeži i 80-tak članova sudačkog i tehničkog osoblja. U odnosu na natjecanje održano pred 2 godine nastupila su čak 23 odjeljenja više u odnosu na dotadašnji najveći odaziv, što svakako ukazuje na pozitivan trend povećanja interesa za vatrogastvo među djecom, ali i razumijevanje glede potrebe za kvalitetnim radom s mladima od strane vatrogasnih dužnosnika.

Izvođenje natjecateljskih vježbi započelo je u 8 sati, a svečani mimohod sudionika natjecanja odnosno proglašenje rezultata uslijedili su u 14 sati. Prije same ceremonije proglašenja oko 1500 okupljenih vatrogasaca i gostiju minutom šutnje se prisjetilo druge obljetnice tragične pogibije vatrogasaca na Kornatima.

 Među dječacima u dobi od 6 do 12 godina titulom prvaka Varaždinske županije okitili su se članovi DVD-a Drašković, ispred vršnjaka iz DVD-a Donja Voća i DVD-a Gojanec. Među njihovim vršnjakinjama u vježbi s brentačama i štafetnoj utrci najuspješnije su bile djevojčice iz DVD-a Tuhovec, ispred DVD-a Drašković i DVD-a Ščepanje.

 Najzanimljivije je zasigurno bilo natjecanje u vježbi i štafeti s preprekama, a u kojem je nastupila vatrogasna mladež u dobi od 12 do 16 godina. U kategoriji muške mladeži prvo je mjesto osvojio DVD Brstec ispred DVD-a Gornji Kučan i DVD-a Donji Kučan, dok su u kategoriji ženske mladeži najuspješnije bile članice DVD-a Ljubeščica, ispred vršnjakinja iz DVD-a Radovan i DVD-a Leskovec. Oni su time stekli pravo nastupa na 9. Natjecanju vatrogasne mladeži Republike Hrvatske koje će se održati 2010. godine. U sklopu natjecanja održane su i 2. Igre vatrogasne mladeži Varaždinske županije, a koje zapravo predstavljaju splet zabavnih igara s vatrogasnom tematikom. Najuspješniji u ovom zanimljivom natjecanju bili su dječaci iz DVD-a Gornji Kučan, DVD-a Leskovec i DVD-a Sveti Đurđ te djevojčice iz DVD-a Kamenica, DVD-a Ludbreg i DVD-a Gornji Kučan. Među njihovim starijim kolegama najbolji su bili članovi DVD-a Lepoglava, DVD-a Radešić i DVD-a Gornji Kučan.

 Recimo kako su svoje iznenađenje velikim brojem okupljene vatrogasne mladeži, njihovih voditelja i pratnje, kao i vrlo dobrom organizacijom natjecanja prigodom službenog zatvaranja natjecanja izrazili: zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković, gradonačelnik Grada Ludbrega Marijan Krobot, kontrolor natjecanja od strane Hrvatske vatrogasne zajednice Zlatko Orsag, predsjednik Savjeta za vatrogasnu mladež Hrvatske vatrogasne zajednice Nikola Sočev, direktor Vatroprometa d.o.o. Nenad Radojčić te ostali sponzori i gosti. Ostatak dana protekao je također u znaku natjecanja vatrogasaca, s obzirom da je na istim prostorima održano i tradicionalno natjecanje pod nazivom Kup Grada Ludbrega s oko 70 natjecateljskih odjeljenja iz svih krajeva Lijepe Naše.

 U nastavku pogledajte fotografije s natjecanja... 

  

Ažurirano Nedjelja, 06 Rujan 2009 07:01